www.bm-welzijn.nl                info@bmwelzijn.nl                      
 Yoga - Adem - Meditatie - Ontspanning - Klank

Inspiratie & Links

 

 

Willigis Jäger  Zenmeester

Hij belichaamt een onafhankelijke hedendaagse spiritualiteit die antwoorden geeft op vragen van spirituele zoekers van de 21e eeuw.  Willigis is  bevestigd door zowel de Japanse als de Chinese Zenlijn als Zen meester (Ch. Equal). Hij heeft zijn eigen Zenlijn "lege wolk" en de contemplatie lijn "wolk van het niet weten" opgericht.

Marco en Beate zijn sinds 2008 Leerlingen van Willigis Jäger.  

http://www.benediktushof-holzkirchen.de/

Willigis Jäger is de oprichter van de Benediktushof in Holzkirchen, een centrum voor spirituele paden, waar hij woont en werkt. Hij is tevens mede-oprichter en initiator van een aantal spirituele centra in heel Duitsland en Europa. Zijn visie van een wereldwijde, trans-confessionele spiritualiteit is te vinden in een hele reeks van boeken en wordt beoefend door een steeds groeiende gemeenschap over de hele wereld. Zijn visie bevat de nieuwste inzichten uit de wereld van de wetenschap, samen met economische, politieke en sociaal gedrag, waarin een dergelijke geïntegreerde spiritualiteit wordt beoefend. Deze visie is beïnvloed door zowel Christelijke mystieke als de Oosterse Zen traditie. Deze spirituele visie is gegrond in een stichting; "West-Östliche Weisheit".

 

 

Willie Oudejans 

Puur Zijn leidt naar Natuurlijke heling. 

 

 

 

Pia de Blok  - Stichting JOI

Stichting JOI is een ideële en onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Zij wil ontspanning en inzicht bij jongeren bevorderen.

Douwe Tiemersma en Pia de Blok hebben de opleiding "Onbeperkt Ontspannen & Inzicht" ontwikkelt. Na 2014 heeft Pia de opleiding overgedragen aan Marco Flipse.

http://www.onbeperkt-ontspannen.nl/

 

 

 

Douwe Tiemersma

Als advaitaleraar hield hij satsangs sinds 1980 en gaf ook lessen in pranayama, chakrayoga en meditatie.

Wij hebben meerdere bijscholingen, retraites en gespreken bij Douwe gevolgd.

Douwe Tiemersma overleed op 3 januari 2013.

http://www.advaitacentrum.nl/nl/home

Douwe Tiemersma deed de studies biologie en filosofie in Amsterdam. Enkele jaren was hij biologiedocent op Pedagogische Academies, daarna hoofdmedewerker en docent wijsgerige antropologie en interculturele filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde op Body schema and body image. An interdisciplinary and philosophical study (Swets, Amsterdam/Lisse 1989). Als advaitaleraar houdt hij gesprekken/satsangs sinds 1980, na zijn ingrijpende ontmoeting met Sri Nisargadatta Maharaj in Bombay die hem een inwijding gaf. Ook geeft hij lessen pranayama, meditatie en hathayoga in het advaitaperspectief, vanaf 1972 na zijn yoga-lerarenopleiding.

 

Hij was mede-oprichter en eindredacteur van het blad InZicht. Wegen van radicaal zelfonderzoek. In allerlei tijdschriften verschenen zijn teksten. Publicatielijsten en teksten zijn te vinden op diverse plaatsen op deze website: onderaan deze pagina, onder 'Spirituele Weg' en onder 'Studie en Praktijk' in de diverse themarubrieken. Zijn advaitaboeken worden uitgegeven door Uitgeverij Advaita.

 

 

Ingo Böhme en Martina Gläser-Böhme

Martina en Ingo zijn specialisten op het gebied van klank en lichaamswerk, verbonden met massage technieken en het bouwen van muziek instrumenten. 

http://www.feeltone.com/feeltone.html

http://www.boehmemusic.com/

http://ma-mer.de/

 

 

Jacques Lewensztain's Kunst van het Ontspannen

Jacques Lewensztain is geboren in 1946 in Cochabamba, Bolivia. Zijn spirituele kennis en ervaring die teruggaat tot eind jaren

70 staan beschreven in het boek “Yoga als kunst van het Ontspannen” die hij schreef met Kumara Malavika en Wolter Keers.

http://www.kunstvanhetontspannen.nl/

 

 

Hans Schuiling  Praktijk voor complementaire zorg

Open, luisterend, onderzoekend, invoelend en sensitief zijn de begrippen die Hans als coach en orthomoleculair therapeut kenmerken. 

http://hansschuiling.nl/

 

Dingeman Boot

Betekenis: Pannananda is een samenvoeging van twee Pali woorden: panna (wijsheid) en ananda (gelukzaligheid).

Pannananda is de naam die Dingeman Boot kreeg toen hij in Birma tot (Boeddhistisch) monnik werd gewijd en betekent eigenlijk:

hij die zijn gelukzaligheid in de wijsheid vindt.  Bij Dingeman Boot hebben we enkele jaren een opleiding gevolgd.

http://www.pannananda.nl/dingeman.html

 

 

Vereniging Yogadocenten Nederland

Welkom bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. Het startpunt voor kwaliteitsyoga.

https://www.yoganederland.nl/