www.bm-welzijn.nl                info@bmwelzijn.nl                      
 Yoga - Adem - Meditatie - Ontspanning - Klank

Hatha Yoga

 

Yoga is een weg om naar jezelf te komen.  Het respecteren van je situatie zoals die nu is om door oefeningen je grenzen te ervaren, te onderzoeken, te verruimen en steeds meer los te kunnen laten.

Bij Hatha yoga zoek je naar de juiste spanning in een houding, vooral leer je welke overspanningen je los kan laten. Yogaoefeningen maken je soepel, sterk en de oefeningen zijn zowel naar binnen als naar buiten gericht voor een globale aandacht. 

Hatha yoga oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen. Het bewust worden van de ademhaling is essentieel op de weg naar bevrijding; blijheid en openheid. Aan het eind van een les is er ruimte voor een diepe ontspanning, de rust en stilte in jezelf ervaren.

 


Tekst uit de Isha Upanishad over Non-dualiteit en Ha-tha.

In het Zelf woont de kracht waarop het Al berust.

Het werken met tegengestelden geeft inzicht. De tegengesteldheden zijn in de lagere werelden en in het analytisch denken te vinden. In het bewustzijn van het opperste Brahman bestaat Eenheid.

Het werken met tegengesteldheden brengt het logische denken volledig in verwarring. Logisch gezien is het niet mogelijk dat iets twee tegengestelde dingen tegelijk is. Het logische denken mag losgelaten worden om plaats te maken voor een alomvattend inzicht.

Polariteit houdt in dat de Eenheid wordt tot Tweeheid met als gevolg daarvan een verbindende, creatieve kracht als derde factor. Een leven- gevende energie.

Het zelf in ons verandert niet, het straalt net als de zon aan de hemel en blijft schijnen. Er kunnen wolkensluiers voor de ogen zijn en die verbergen het schijnen. De mens is verweven met de kosmos, is één met de kosmos.

 

Yoga biedt een weg van diepgaande persoonlijke ontwikkeling, een levenswijze die je positief beïnvloedt en je steeds laat denken in mogelijkheden en niet laat denken in beperkingen. Het beoefenen van yoga-meditatie is een ervaren van tevredenheid, vreugde en welzijn, toepasbaar in onze Westerse samenleving. Hierbij werken wij concreet en aards met de leer die gericht is op het in evenwicht brengen van lichaam, denken en emoties. Yoga is een houding van juiste aandacht en present zijn. Daarnaast werkt yoga door op spiritueel niveau, bewustzijn en het ervaren van openheid.

 

 
Kaart
E-mail
Info