www.bm-welzijn.nl                info@bmwelzijn.nl                      
 Yoga - Adem - Meditatie - Ontspanning - Klank

Groepsles Onbeperkt ontspannen met lichte Yogaoefeningen voor volwassenen

 

    

Waar?:          Yogapraktijk Schieland 33, 2371 PM Roelofarendsveen ( vanaf 6 Personen individuele afspraak)

Waarom?:     Naast de reguliere yogalessen zijn er lessen in ontspanning, met bewegen vanaf de stoel en ontspanningsoefeningen in staan en lighoudingen. Iedereen kan meedoen binnen zijn of haar mogelijkheden. Deze les is uitermate geschikt voor deelneem(st)ers die rustiger aan willen doen vanwege de leeftijd of als de yogalessen (tijdelijk) fysiek niet mogelijk zijn. Naast de lichamelijke oefeningen is er ook aandacht voor de adem en gedachten.      

Het doel van de cursus is te leren om ook in tijden van stress terug te keren naar het gevoel van innerlijke rust. Dit met behulp van praktische ontspanningsoefeningen die direct bruikbaar zijn in het dagelijks leven. Uiteindelijk kunt u zo ongeacht de omstandigheden gewoon uzelf blijven zonder stress (zoals bij ruzie, examens, faalangst, depressieve gevoelens, slapeloosheid etc.). Als er ontspanning optreedt, verdwijnen de scheidingen tussen uzelf en het andere en de anderen. Dan ontstaat er heelheid en verdwijnen de conflicten (non-dualiteit). De docent heeft de cursus zelf ook doorlopen en kan vanuit eigen ervaring de cursisten optimaal begeleiden.

Marco Flipse maakt deel uit van de “Federatie Onbeperkt Ontspannen” en is gediplomeerd yogadocent. Pia de Blok ontwikkelde de methode “Onbeperkt ontspannen met inzicht in non-dualiteit”. Haar boek dient als basis voor de lessen.

Inschrijving kan middels het contactformulier op de website.